COVID-19 Aktualna obvestila / Splošne ambulante

  1. Vsi pacienti s prehladnimi znaki morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za nadaljnjo obravnavo.
  2. Pregled pri osebnem zdravniku je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Osebni zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave tudi strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Pacienti so na pregled naročeni na 15 minut. Ob enem obisku se obravnava le ena zdravstvena težava. Spletno naročanje preko aplikacije doZdravnika do nadaljnjega ni mogoče.
  3. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronično terapijo, napotnic, naročilnic za medicinske pripomočke, …ev. tudi bolniški stalež) se izvaja preko telefona ali preko e-pošte.
  4. Telefonske klice in e-pošto sprejemamo do 12. ure v dopoldanski izmeni oziroma do 18. ure v popoldanski izmeni.
  5. Napotnice za kontrolne preglede niso več potrebne. Specialist podaljša veljavnost napotnice glede na nadaljnje potrebe.
  6. Za termin cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu (ZZZS ali samoplačniško) se dogovorite v ambulanti svojega osebnega zdravnika.
  7. Del ordinacijskega časa ambulante je namenjen preventivnim pregledom študentov; v tem času nismo dosegljivi za ostale paciente.
  8. Ambulanta v študentskem naselju je do nadaljnjega zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4 po svojem urniku.
  9. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.