Ambulante splošne in družinske medicine – NAVODILA

1. Pregled pri osebnem zdravniku je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Zdravnica oziroma medicinska sestra bo glede na vaše zdravstvene težave strokovno presodila o načinu obravnave, ki je potrebna. Spletno naročanje preko aplikacije “doZdravnika” do nadaljnjega ni mogoče.

2. Z ambulanto družinske medicine lahko komunicirate preko:

   – telefona

   – aplikacije »DoZdravnika«: https://dozdravnika.si/predstavitev/

Aplikacija “DoZdravnika.si” omogoča:
– naročanje zdravil iz stalne terapije
– naročanje napotnic
– urejanje bolniških staležev
– pošiljanje kratkih sporočil

Pred prvo uporabo je potrebna registracija v aplikacijo “DoZdravnika.si”, da si pridobite uporabniški račun. Nato je potrebna verifikacija s strani Zdravstvenega doma za študente. Ta poteka tako, da na elektronski naslov ambulante vašega izbranega zdravnika pošljete zahtevo za verifikacijo vašega uporabniškega računa. V ambulanti bodo opravili postopek verifikacije. Ob naslednji prijavi v aplikacijo doZdravnika.si boste že lahko uporabljali storitve aplikacije.

  – elektronske pošte

Elektronska pošta je namenjena IZKLJUČNO:
– naročanju na obisk v ambulanti,
– verifikaciji uporabniškega računa v aplikaciji »doZdravnika«,
– posredovanju zdravniške dokumentacije v ambulante medicine dela,
– pošiljanju izvidov specialistov.

Elektronska pošta NI namenjena reševanju zdravstvenih težav. Vljudno naprošamo, da na ta elektronski naslov ne pošiljate sporočil z vsebino kot je sporočanje bolezenskih znakov/simptomov, prošnje po zdravstvenem nasvetu, vprašanja o zdravljenju,..

3. Ob enem obisku se obravnava le ena zdravstvena težava.

4. Zaradi prerazporeditve naših zdravnic v preventivno ambulanto posamezna zdravnica ni dosegljiva v ambulanti vsak dan. Bolnike prosimo za razumevanje in racionalnost pri naročanju zdravstvenih storitev.

5. Napotnice za kontrolne preglede niso več potrebne. Specialist podaljša veljavnost napotnice glede na nadaljnje potrebe.

6. Za termin cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu (ZZZS ali samoplačniško) se dogovorite v ambulanti svojega osebnega zdravnika.

7. Ambulanta v Študentskem naselju je zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4 po svojem urniku.

8. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.