COVID-19 Aktualna obvestila / Splošne ambulante in NAVODILA za bolnike s COVID-19

 1. Vsi pacienti s prehladnimi znaki morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za nadaljnjo obravnavo.
 1. Pregled pri osebnem zdravniku je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Osebni zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave tudi strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Pacienti so na pregled naročeni na 15 minut. Ob enem obisku se obravnava le ena zdravstvena težava. Spletno naročanje preko aplikacije “doZdravnika” do nadaljnjega ni mogoče.
 2. Zaradi prerazporeditve naših zdravnic na druga delovna mesta za potrebe COVID bolnikov posamezna zdravnica ne bo dosegljiva v ambulanti vsak dan. Bolnike prosimo za razumevanje in racionalnost pri naročanju zdravstvenih storitev.
 3. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronično terapijo, napotnic, naročilnic za medicinske pripomočke, …ev. tudi bolniški stalež) se izvaja preko aplikacije “doZdravnika”, e-pošte ali telefona.
 4. Vabimo vas k uporabi spletne aplikacije “DoZdravnika.si”, ki omogoča naročanje zdravil iz stalne terapije, napotnic in bolniških staležev. Najprej je potrebna registracija v aplikacijo “DoZdravnika.si”, da si pridobite uporabniški račun. Pred prvo uporabo je potrebna verifikacija s strani Zdravstvenega doma za študente. Ta poteka tako, da na elektronski naslov ambulante vašega izbranega zdravnika pošljete zahtevo za verifikacijo vašega uporabniškega računa. V ambulanti bodo opravili postopek verifikacije. Ob naslednji prijavi v aplikacijo doZdravnika.si boste že lahko uporabljali storitve aplikacije.
 5. Napotnice za kontrolne preglede niso več potrebne. Specialist podaljša veljavnost napotnice glede na nadaljnje potrebe.
 6. Telefonske klice in e-pošto sprejemamo do 12. ure v dopoldanski izmeni oziroma do 18. ure v popoldanski izmeni.
 7. Za termin cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu (ZZZS ali samoplačniško) se dogovorite v ambulanti svojega osebnega zdravnika.
 8. Ambulanta v študentskem naselju je do nadaljnjega zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4 po svojem urniku.
 9. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.

 

NAVODILA ZA BOLNIKE S COVID – 19

Po obvestilu o pozitivnem izvidu brisa na virus SARS-CoV-2 nujno upoštevajte naslednja navodila:

 1. 10 dni ostanite doma in se izogibajte stikom z drugimi ljudmi– IZOLACIJA.
 2. Obvestite osebnega zdravnika, ki vam po podal nadaljnja navodila glede bolniškega staleža, režima izolacije, zdravljenja,…
 3. Obvestite vse osebe, s katerimi ste bili v tesnem stiku (že 2 dni pred pojavom simptomov).
 4. Preberite in upoštevajte navodila NIJZ:

https://www.nijz.si/sl/navodila-za-bolnika-s-covid-19-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave

 

Po visokorizičnem stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo z virusom SARS-CoV-2, upoštevajte naslednja navodila:

 1. 10 dni ostanite doma in se izogibajte stikom z drugimi ljudmi– KARANTENA.
 2. Ves ta čas pozorno spremljajte svoje zdravstveno stanje. Če se v tem času pojavijo simptomi ali znaki covid-19 (slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa, bolečine v žrelu …), pokličite osebnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.
 3. Preberite in upoštevajte pravila NIJZ:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-ravnanje-v-karanteni-na-stalnemzacasnem-naslovu