Sistematski pregledi in cepljenja

Sistematski pregledi za študente

Valentina SLANA, Anja AVŠIČ

Kontakt

sistematika@zdstudenti.si

Lokacija

Aškerčeva cesta 4, 1000 Ljubljana

Prikaži na zemljevidu

Ordinacijski čas

Ponedeljek : 6.30 - 13.30
Torek : 6.30 - 13.30
Sreda : 6.30 - 13.30
Četrtek : 6.30 - 13.30
Petek : 6.30 - 12.00

Naročanje

 

Na sistematski pregled se je potrebno naročiti preko tega mesta (glej spodaj povezavo doZdravnika) (če se pojavi kakršnakoli težava pri registraciji oz. izbiri termina, se obrnite na neposredno na podporo v sami aplikaciji).

 

Sistematski pregledi se izvajajo v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi cesti 4 pridite ob točni uri.

S seboj prinesite:

  • kartico zdravstvenega zavarovanja(mednarodni študenti pa: Evropsko kartico + fotokopijo  ali konvencijo: Pravica do zdravstvenih storitev za tujo zavarovano osebo + fotokopijo)

Za pregled ni potrebno biti tešč!

Pregled traja 60min-75min.

 

V primeru, da se termina iz kateregakoli razloga ne morete udeležiti, prosimo, da prav tako preko aplikacije, čimprej odjavite termin. S tem sprostite mesto drugemu študentu.

 


Študenti se na sistematski pregled naročite preko doZdravnika. Pred prvo uporabo se morate registrirati. Pri prijavi ne vpisujte zdravnika.

Za naročilo na sistematski pregled kliknite tukaj:

 

Vse študente obveščamo, da se na podlagi 23. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (Uradni list RS, št. 72/06-UPB in naslednji) zagotavlja plačilo preventivnega sistematskega pregleda le do dopolnjenega 26. leta starosti oziroma do konca študijskega leta, v katerem dopolnijo 26 let. Kasneje, kljub temu, da redno študirajo in imajo urejen status študenta oziroma delajo preko študentskega servisa, niso upravičeni do brezplačnega sistematskega pregleda. Študentom zato svetujemo, da oba sistematska pregleda, ki jim pripadata do 26. leta starosti,  opravijo v ponujenih terminih ali (v primeru bolezni) v čim krajšem možnem roku. Sistematski pregled, opravljen v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani, velja kot zdravniški pregled pred zaposlitvijo preko študentskega servisa. Študenti, ki so v rednem delovnem razmerju, niso upravičeni do brezplačnega sistematskega pregleda.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu (ZViS-K) (Uradni list RS, št. 75/16) na novo določa obveznost preventivnega sistematskega pregleda za študente prvega letnika študijskega programa prve stopnje.

Pravilnik za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni (Uradni list RS,  št. 19/98 in naslednji) predvideva sistematski pregled  tudi za študente zadnjih (4.ali 5.) letnikov oziroma 1.letnikov 2. stopnje bolonjskega študija.

Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani kot pooblaščeni zdravstveni zavod izvaja preventivne sistematske preglede, obvezna cepljenja, določena z republiškim programom imunoprofilakse in kemoprofilakse, programirane zdravstvenovzgojne aktivnosti ter nudi celovito zdravstveno oskrbo za potrebe študentske populacije. Študenti si lahko hkrati ob sistematskem pregledu izberejo tudi osebnega zdravnika, zobozdravnika in ginekologa.