Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je obvezno za študente, ki imajo v svojem študijskem programu predvidene terenske vaje. Skladno s Programom cepljenja in zaščite z zdravili stroške cepljenja za študente, ki so pri praktičnih oz. terenskih vajah izpostavljeni nevarnosti okužbe krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Cepljenje je za študente brezplačno do konca šolanja, vendar največ do dopolnjenega 26. leta starosti oziroma do konca študijskega leta, v katerem so dopolnili 26 let (dokler so zavarovani preko staršev).

KONTAKT
valentina.slana@zdstudenti.si

NAROČANJE

Študenti »obvezniki« se na cepljenje proti KME lahko naročite sami preko povezave (glej spodaj!). Pred prvo uporabo se morate registrirati z ZZZS številko zavarovanja. Pri prijavi ne vpisujte zdravnika!

S seboj prinesite:
– cepilno knjižico
zdravstveno kartico
natisnjen, izpolnjen in podpisan VPRAŠALNIK – covid-19

Hiperpovezava za naročanje na cepljenje: Naročanje na cepljenje

Cepljenje se izvaja v skupinah, s pričetkom:
ob polni uri (npr. ob 7.00, 8.00,…)
in ob polovični uri (npr. ob 7.30, 8.30,…)

Prosimo vas, da ne zamujate, ker odpremo vrata samo ob polni uri in ob polovični uri, ne glede na to, da ste preko aplikacije naročeni po minutah. Samo tako vam lahko zagotovimo varen prehod in izključimo možnost infekcije.

Cepljenje se izvaja v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi cesti 4 (vhod zadaj). Bodite točni!

Za cepljenje morate biti popolnoma zdravi. V primeru, da akutno zbolite ali se termina iz kateregakoli razloga ne morete udeležiti, prosimo, da preko aplikacije čim prej odjavite termin. S tem sprostite mesto drugemu študentu.