Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je obvezno za študente, ki imajo v svojem študijskem programu predvidene terenske vaje. Skladno s Programom cepljenja in zaščite z zdravili stroške cepljenja za študente, ki so pri praktičnih oz. terenskih vajah izpostavljeni nevarnosti okužbe krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Cepljenje je za študente brezplačno do konca šolanja, vendar največ do dopolnjenega 26. leta starosti oziroma do konca študijskega leta, v katerem so dopolnili 26 let (dokler so zavarovani preko staršev).

KONTAKT
petra.zidan@zdstudenti.si

NAROČANJE
Za cepljenje potrebujete:
– zdravstveno kartico
(mednarodni študenti pa: Evropsko kartico + fotokopijo  ali konvencijo: Pravica do zdravstvenih storitev za tujo zavarovano osebo + fotokopijo)
– cepilno knjižico

Upravičenost za brezplačno cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu dokažete z aktualnim potrdilom o vpisu.


Študenti »obvezniki« se na cepljenje proti KME naročite preko doZdravnika. Pred prvo uporabo se morate registrirati z ZZZS številko zavarovanja. Pri prijavi ne vpisujte zdravnika.

Za naročilo na cepljenje kliknite tukaj:

ali poskenirajte QR kodo:


Cepljenje se izvaja v skupinah, s pričetkom:
– ob polni uri (npr. ob 7.00, 8.00,…)
– in ob polovični uri (npr. ob 7.30, 8.30,…)

Cepljenje se izvaja v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi cesti 4, glavni vhod. Bodite točni!

Za cepljenje morate biti popolnoma zdravi. V primeru, da akutno zbolite ali se termina iz kateregakoli razloga ne morete udeležiti, prosimo, da preko aplikacije čim prej odjavite termin. S tem sprostite mesto drugemu študentu.

V zdravstvenem domu je obvezna uporaba zaščitnih mask.