Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je obvezno za študente, ki imajo v svojem študijskem programu predvidene terenske vaje. Skladno s Programom cepljenja in zaščite z zdravili stroške cepljenja za študente, ki so pri praktičnih oz. terenskih vajah izpostavljeni nevarnosti okužbe krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Na podlagi Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ZZZS zagotavlja plačilo obveznih cepljenj le do dopolnjenega 26. leta starosti oziroma do konca študijskega leta, v katerem dopolnijo 26 let. Študenti, ki so stari 26 let in več, kljub temu da redno študirajo in imajo urejen status študenta, niso upravičeni do brezplačnega cepljenja.

V Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani izvajamo tudi samoplačniško cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu za osebe, ki imajo pri nas izbranega osebnega zdravnika.

KONTAKT
cepljenje@zdstudenti.si

NAVODILA ZA CEPLJENJE

Na cepljenje prinesite:

– zdravstveno kartico (mednarodni študenti pa: Evropsko kartico + fotokopijo  ali konvencijo: Pravica do zdravstvenih storitev za tujo zavarovano osebo + fotokopijo)

– cepilno knjižico

– potrdilo o vpisu (z njim dokažete upravičenost do brezplačnega cepljenja)

V kolikor ste cepljenje v preteklosti že opravili, prosimo, posredujte potrdilo o opravljenih cepljenjih (fotokopijo cepilne knjižice) s pripisom vaših podatkov (ime, priimek, datum rojstva, smer študija in leto prvega vpisa v prvi letnik) na naslov  cepljenje@zdstudenti.si. 

Za cepljenje morate biti popolnoma zdravi. V primeru, da akutno zbolite ali se termina iz kateregakoli razloga ne morete udeležiti, prosimo, da preko aplikacije čim prej odjavite termin. S tem sprostite mesto drugemu študentu.

Cepljenje se izvaja v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi cesti 4, glavni vhod. Bodite točni!

SHEMA CEPLJENJA:

  • 1. odmerek (dan 0)
  • 2. odmerek (1-3 mesece po 1. odmerku)
  • 3. odmerek (5-12 mesecev po 2. odmerku)
  • 1. revakcinacija (3 leta po 3. odmerku)
  • Vse nadaljnje revakcinacije (5 let po zadnjem odmerku)

NAROČANJE

Tako študenti »obvezniki« kot tudi samoplačniki se na cepljenje proti KME naročite preko doZdravnika. Pred prvo uporabo se morate registrirati z ZZZS številko zavarovanja. Pri prijavi ne vpisujte zdravnika.

Za naročilo na cepljenje kliknite tukaj:

ali poskenirajte QR kodo: