Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je obvezno za študente, ki imajo v svojem študijskem programu predvidene terenske vaje. Skladno s Programom cepljenja in zaščite z zdravili stroške cepljenja za študente, ki so pri praktičnih oz. terenskih vajah izpostavljeni nevarnosti okužbe krije Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Cepljenje je za študente brezplačno do konca šolanja, vendar največ do dopolnjenega 26. leta starosti oziroma do konca študijskega leta, v katerem so dopolnili 26 let (dokler so zavarovani preko staršev).

 

KONTAKT
petra.zidan@zdstudenti.si

NAROČANJE
Za cepljenje potrebujete:
– zdravstveno kartico
(mednarodni študenti pa: Evropsko kartico + fotokopijo  ali konvencijo: Pravica do zdravstvenih storitev za tujo zavarovano osebo + fotokopijo)
– cepilno knjižico

Upravičenost za brezplačno cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu dokažete z aktualnim potrdilom o vpisu.


Študenti »obvezniki« se na cepljenje proti KME naročite sami preko povezave “Naročanje na cepljenje”. Pred prvo uporabo se morate registrirati z ZZZS številko zavarovanja. Pri prijavi ne vpisujte zdravnika!

Cepljenje se izvaja v skupinah, s pričetkom:
– ob polni uri (npr. ob 7.00, 8.00,…)
– in ob polovični uri (npr. ob 7.30, 8.30,…)

Zaradi povečanega števila novo okuženih s Covid-19 je ponovno OBVEZNA uporaba zaščitnih mask v prostorih Zdravstvenega doma za študente Univerze v Ljubljani.

Cepljenje se izvaja v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi cesti 4, glavni vhod. Bodite točni!

Za cepljenje morate biti popolnoma zdravi. V primeru, da akutno zbolite ali se termina iz kateregakoli razloga ne morete udeležiti, prosimo, da preko aplikacije čim prej odjavite termin. S tem sprostite mesto drugemu študentu.