Izbira osebnega zdravnika

Vsak, ki ima slovensko obvezno zdravstveno zavarovanje, ima pravico do izbire osebnega zdravnika, zobozdravnika in ginekologa. Če imate stalno bivališče v Sloveniji, imate to običajno že urejeno. Mednarodni študenti, ki imajo kakšno drugo zdravstveno zavarovanje, si ne morejo izbrati osebnega zdravnika.


Študenti, ki bi si radi v Zdravstvenem domu za študente izbrali osebnega zdravnika, lahko na našem spletnem mestu preverijo seznam zdravnikov splošne in družinske medicine. Študentom priporočamo, da napišejo elektronsko sporočilo v ENO od ambulant. V odgovoru bodo dobili vse informacije glede izbire osebnega zdravnika, prenosa osebne zdravstvene kartoteke k novemu zdravniku, naročanja na pregled in o podpisu izjave o izbiri osebnega zdravnika.

Izbira osebnega zobozdravnika

Študenti, ki bi si radi v Zdravstvenem domu za študente izbrali osebnega zobozdravnika, lahko na našem spletnem mestu preverijo seznam zobozdravnikov. Študente vabimo, da napišejo elektronsko sporočilo v eno od ambulant, kjer bodo dobili potrebne informacije glede izbire osebnega zobozdravnika in dogovorili datum prvega pregleda.

Izbira osebnega ginekologa

Študentke, ki bi  rade v Zdravstvenem domu za študente izbrale osebnega ginekologa, lahko na našem spletnem mestu preverijo seznam zdravnikov v ginekološki ambulanti. Študentke vabimo, da napišejo elektronsko sporočilo v eno izmed ginekoloških ambulant, kjer bodo pridobile vse potrebne informacije glede postopka izbire osebnega ginekologa, prenosa osebne zdravstvene kartoteke in glede naročanja na pregled.