Vstop v ZDŠ samo po predhodnem telefonskem dogovoru z osebnim zdravnikom!

Z namenom preprečevanja in širjenja okužbe s koronavirusom vsem pacientom ZDŠ sporočamo, da je delovanje zdravstvenega doma spremenjeno.

  1. Vstop v zdravstveni dom je mogoč samo na glavnem vhodu in pod nadzorom zdravstvenega delavca. Vstop omogočamo le predhodno naročenim pacientom, ki so ob naročanju ustrezno triažirani in usmerjeni.
  2. Vsi akutno oboleli pacienti morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za termin pregleda in nadaljnjo obravnavo. Prosimo vas, da nas preko e-pošte in telefona kontaktirate le za NAJNUJNEJŠE zdravstvene težave. Vse ostale ne nujne zadeve bomo obravnavali, ko se bo stanje glede koronavirusa umirilo. V splošnih oziroma družinskih ambulantah je OBVEZNO telefonsko naročanje. Spletno naročanje do nadaljnjega ni mogoče.
  3. Ustavljeno je redno delo v zobnih ambulantah. Za nujne primere smo od ponedeljka do petka dosegljivi na telefonski številki  01/ 200 74 40, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa pokličite na 01/ 300 96 68. Nujna zobozdravstvena stanja bodo obravnavana v za to določenih ambulantah ZD Ljubljana.
  4. V ginekološki ambulanti smo dosegljivi le v dopoldanskem ordinacijskem času  (telefonsko in elektronska pošta). Pri zdravih osebah izvajamo nujne ginekološke preglede (po predhodnem posvetu z ginekologom) in preventivne preglede nosečnic. Paciente bomo sprejemali le po predhodnem naročilu (telefonski posvet ali elektronska pošta). V primeru hujših nujnih težav in težav v nosečnosti se obrnite na  NUJNO telefonsko številko UKC Ljubljana 01 522 9393.
  5. Do nadaljnjega zdravstveni dom ob petkih dela do 14.00 ure.

 

Vsi pacienti, ki imate  v Zdravstvenem domu za študente izbranega osebnega zdravnika,  v primeru znakov okužbe za koronavirusom (telesna temperatura nad 38 °C, kašelj, težave z dihanjem,…) in v primeru, da potrebujete zdravstveni nasvet glede le-tega, pokličite svojega osebnega zdravnika. Prejeli boste vsa nadaljnja navodila glede ukrepanja.

 

Več informacij: NIJZ