Vabilo na cepilni dan proti humanim papiloma virusom (HPV) – sreda, 7.6.2023

V Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani smo v zadnjih štirih študijskih letih organizirali cepilne dneve, kjer smo proti HPV cepili študentke zamudnice ter študente obeh spolov, ki niso zamudniki (torej samoplačniško). S cepilnimi dnevi se povečuje dostopnost cepljenja proti HPV.

Tudi v letošnjem študijskem letu 2022/2023 nadaljujemo s cepilnim programom in tako dosegli čim višjo precepljenost študentk in študentov.


Vabimo vas, da se 7. junija 2023
v čim večjem številu udeležite cepilnega dne!

Cepljenje bo potekalo od 7.00 do 19.00 ure. Cepljenje je brezplačno za študentke zamudnice (rojene leta 1998 ali kasneje, ki do sedaj še niso bile cepljene). Za vse ostale je cepljenje samoplačniško. Potrebni so 3 odmerki, cena posameznega odmerka 9-valentnega cepiva Gardasil je 70 EUR.


Obvezno je predhodno naročanje, ki je na voljo na naslednji povezavi:
cepljenje proti okužbi HPV.


Vabimo vas, da si o HPV okužbi preberete v kratkem prispevku
Nekaj o HPV.

V kolikor imate še kakšno vprašanje glede cepljenja nam lahko pišete na
cepljenje@zdstudenti.si.


Zaradi varnega izvajanja cepljenja prosim upoštevajte naslednja navodila:
– Na cepljenje pridite točno ob dogovorjeni uri.
– Cepljenja se udeležite le, če nimate prehladnih znakov oziroma niste bili v stiku z ljudmi, ki so imeli potrjeno COVID bolezen.
– S seboj prinesite zdravstveno kartico in cepilno knjižico.
– Samoplačnike prosimo, naj poravnajo račun z bančno kartico, da se izognemo rokovanju z gotovino. Cena samoplačniškega cepljenja je 70 eur na dozo.
– V primeru, da zbolite ali se ne morete udeležiti cepljenja, prosimo, da se od cepljenja odjavite in s tem sprostite termin.


Če še nimate izbranega osebnega zdravnika, si ga za časa študija lahko izberete v našem zdravstvenem domu. To lahko uredite pri medicinski sestri, ko boste prišli na cepljenje.

Hvala za razumevanje.
Kolektiv ZDŠ