Obvestilo o spremenjeni organizaciji Zdravstvenega doma za študente od 18.5.2020 dalje

Zaradi epidemiološke situacije vsem pacientom ZDŠ sporočamo, da bo v prihodnje organizacija zdravstvenega doma spremenjena.

 1. Vstop v zdravstveni dom je mogoč samo na glavnem vhodu in pod nadzorom zdravstvenega delavca. Vstop omogočamo le predhodno naročenim pacientom. Vstopajo lahko IZKLJUČNO pacienti, ki nimajo prehladnih znakov oziroma niso bili v stiku z ljudmi, ki so imeli potrjeno COVID bolezen. To označijo na obrazcu, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje. Paciente naprošamo, da pred prihodom obrazec natisnejo (link) in  izpolnjenega ter podpisanega prinesejo s seboj. V kolikor nimajo možnosti tiskanja, bodo obrazec izpolnili pred vhodom v ZD. Z navedbo neresničnih podatkov ogrožate svoje zdravje in zdravje drugih!
 2. Ob vstopu v zdravstveni dom si razkužite roke, nadenite zaščitno masko, ki jo morate imeti nameščeno ves čas obisk in oddajte/izpolnite vprašalnik o vašem zdravstvenem stanju.
 3. V prostorih ZDŠ je potrebno upoštevati osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m.
 4. Prosimo, da se strogo držite ure pregleda. Na pregled pridite največ 5 minut pred uro pregleda.
 5. Če je le mogoče, na pregled pridite sami. Če je spremstvo res potrebno, pridite v spremstvu največ enega spremljevalca.
 6. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

Glede na epidemiološko situacijo je za varnost pacientov in zdravstvenih delavcev še vedno potrebna previdnost, uporaba zaščitne opreme in upoštevanje vseh ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom. Pri tem prosimo vse paciente za strpnost in razumevanje ter tudi za racionalnost do potrebe po zdravstveni oskrbi.

 

AMBULANTE DRUŽINSKE MEDICINE

 1. Vsi pacienti s prehladnimi znaki morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za nadaljnjo obravnavo.
 1. Pregled pri osebnem zdravniku je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Osebni zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave tudi strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Pacienti so na pregled naročeni na 15 minut. Ob enem obisku se obravnava le ena zdravstvena težava. Spletno naročanje preko aplikacije doZdravnika do nadaljnjega ni mogoče.
 2. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronično terapijo, napotnic, naročilnic za medicinske pripomočke, …ev. tudi bolniški stalež) se izvaja preko telefona ali preko e-pošte.
 3. Telefonske klice in e-pošto sprejemamo do 12. ure v dopoldanski izmeni oziroma do 18. ure v popoldanski izmeni.
 4. Napotnice za kontrolne preglede niso več potrebne. Specialist podaljša veljavnost napotnice glede na nadaljnje potrebe.
 5. Za termin cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu (ZZZS ali samoplačniško) se dogovorite v ambulanti svojega osebnega zdravnika.
 6. Del ordinacijskega časa ambulante je namenjen preventivnim pregledom študentov; v tem času nismo dosegljivi za ostale paciente.
 7. Ambulanta v študentskem naselju je do nadaljnjega zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4 po svojem urniku.
 8. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.

 

ZOBNE AMBULANTE

 1. Zobne ambulante delujejo od 18. 5. 2020 dalje. Od takrat naprej bo možno ponovno naročanje. Pacienti, ki so bili obravnavani na vstopnih točkah oziroma so bili v času zaprtja ambulant naročeni, imajo prednost pri naročanju in jih bomo poklicali, da se dogovorimo za nov termin. V kolikor vas do konca meseca maja ne pokličemo, prosimo pokličite osebnega zobozdravnika.
 1. Obravnava bo možna samo po predhodnem naročanju po telefonu ali e-mailu.
 1. Pacienti, ki so ali bi lahko bili okuženi, bodo po predhodnem pogovoru z izbranim zobozdravnikom obravnavani na vstopnih točkah.
 1. V primeru nujnih zobozdravstvenih težav pokličite:
  – od ponedeljka do petka svojega osebnega zobozdravnika v njegovem delovnem času oz. na 01/200 74 40, če pri nas še nimate izbranega osebnega zobozdravnika
  – med vikendom na tel. številko 01/ 300 96 68.
 2. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.

 

GINEKOLOŠKE AMBULANTE

1. V zdravstveni dom vstopajte samo če ste naročeni. V kolikor imate težave, pred tem pokličite v ginekološko ordinacijo in se naročite. Naprošamo vas, da se držite ure pregleda.

2. V času epidemije vso naročanje poteka preko telefona ali preko elektronske pošte.

3. Če vam je potekel recept za kontracepcijo, nam pošljite elektronsko pošto z imenom in priimkom, datumom rojstva, prvim dnevom zadnje menstruacije in vsaj eno meritev krvnega pritiska (lahko si pomerite doma/pri sorodnikih ali v lekarni). V kolikor nam pošljete meritev krvnega pritiska, vam bo zdravnik predpisal kontracepcijo za celo leto.

4. ZORA program brisom materničnega vratu se ponovno izvaja. Pri naročanju bodo imele prednost pacientke, ki so bile odpovedane v času od 13. 3. do 31. 5. 2020. Skupaj bomo poskušali najti najbolj optimalen čas za vaš bris.

 

LABORATORIJ

Pacienti lahko oddajo kri /urin za laboratorijsko preiskav le po predhodnem naročilu zdravnika. Prosimo, da se držite ur prihoda v laboratorij, kot vam je bilo naročeno.

 

PSIHIATRIČNA AMBULANTA

Večino pregledov se bo opravilo preko telefona in videokonference. Obisk v ambulanti bo možen le po predhodnem dogovoru po telefonu. Administrativne storitve (recepti, napotnice) se opravljajo po telefonu in elektronski pošti.

 

KLINIČNOPSIHOLOŠKI AMBULANTI

 1. Kliničnopsihološki ambulanti bosta ponovno začeli delovati 25. 5. 2020. Obravnava je možna, tako kot do sedaj, po predhodnem naročanju.
 2. V ambulanti bomo začeli opravljati kliničnopsihološke preglede. Svetovalne in psihoterapevtske obravnave bodo še naprej do nadaljnjega potekale na daljavo (telefon, videokonferenca).