Obvestilo o delovanju Zdravstvenega doma za študente v času epidemije

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer, povezanih s koronavirusom COVID-19, v ZDŠ veljajo nekateri ukrepi, s katerimi želimo poskrbeti za čim večjo varnost obiskovalcev in zaposlenih.

Paciente vljudno prosimo za strpnost in razumevanje.

 1. V ZDŠ obravnavamo le paciente, ki so predhodno naročeni. Naročite se lahko preko e-pošte ali telefona.
 2. Prosimo, da se strogo držite ure pregleda. Na pregled pridite največ 5 minut pred terminom pregleda.
 3. Če je le mogoče, na pregled pridite sami. Če je spremstvo res potrebno, pridite v spremstvu največ enega spremljevalca.
 4. Prosimo, da pred prihodom natisnete vprašalnik o zdravstvenem stanju (https://www.zdstudenti.si/aktualno/novice/covid-19-vprasalnik) in izpolnjenega ter podpisanega prinesite s seboj.
 5. Vstop v zdravstveni dom je mogoč samo na glavnem vhodu in pod nadzorom osebja na vstopni točki. Vstopajo lahko izključno pacienti, ki nimajo prehladnih znakov oziroma niso bili v stiku z ljudmi, ki imajo potrjeno okužbo s koronavirusom.
 6. Ob vstopu v zdravstveni dom si razkužite roke in oddajte oziroma izpolnite vprašalnik o vašem zdravstvenem stanju. Delavec na vstopni točki vam bo izmeril telesno temperaturo.
 7. V kolikor boste na katero od vprašanj iz vprašalnika odgovorili z »DA« ali bo vaša telesna temperatura višja od 37,5°C, se bo delavec na vstopni točki glede obravnave posvetoval z zdravnikom.
 8. V prostorih ZDŠ je ves čas obvezno nositi masko, ki pokriva usta in nos ter upoštevati osebno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m.
 9. V primeru življenjske ogroženosti takoj pokličete 112.

 

V kolikor potrebujete Izjavo za dokazovanje upravičenosti gibanja izven občine prebivališča, jo najdete tukaj: Izjava

 

AMBULANTE DRUŽINSKE MEDICINE

 1. Vsi pacienti s prehladnimi znaki morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za nadaljnjo obravnavo.
 1. Pregled pri osebnem zdravniku je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Osebni zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave tudi strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Pacienti so na pregled naročeni na 15 minut. Ob enem obisku se obravnava le ena zdravstvena težava. Spletno naročanje preko aplikacije “doZdravnika” do nadaljnjega ni mogoče.
 2. Zaradi prerazporeditve naših zdravnic na druga delovna mesta za potrebe COVID bolnikov posamezna zdravnica ne bo dosegljiva v ambulanti vsak dan. Bolnike prosimo za razumevanje in racionalnost pri naročanju zdravstvenih storitev.
 3. Vse administrativne storitve (izdaja receptov za kronično terapijo, napotnic, naročilnic za medicinske pripomočke, …ev. tudi bolniški stalež) se izvaja preko aplikacije “doZdravnika”, e-pošte ali telefona.
 4. Vabimo vas k uporabi spletne aplikacije “DoZdravnika.si”, ki omogoča naročanje zdravil iz stalne terapije, napotnic in bolniških staležev. Najprej je potrebna registracija v aplikacijo “DoZdravnika.si”, da si pridobite uporabniški račun. Pred prvo uporabo je potrebna verifikacija s strani Zdravstvenega doma za študente. Ta poteka tako, da na elektronski naslov ambulante vašega izbranega zdravnika pošljete zahtevo za verifikacijo vašega uporabniškega računa. V ambulanti bodo opravili postopek verifikacije. Ob naslednji prijavi v aplikacijo doZdravnika.si boste že lahko uporabljali storitve aplikacije.
 5. Napotnice za kontrolne preglede niso več potrebne. Specialist podaljša veljavnost napotnice glede na nadaljnje potrebe.
 6. Telefonske klice in e-pošto sprejemamo do 12. ure v dopoldanski izmeni oziroma do 18. ure v popoldanski izmeni.
 7. Za termin cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu (ZZZS ali samoplačniško) se dogovorite v ambulanti svojega osebnega zdravnika.
 8. Ambulanta v študentskem naselju je do nadaljnjega zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4 po svojem urniku.
 9. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.

 

 

ZOBNE AMBULANTE

 1. Zobne ambulante delujejo od 18. 5. 2020 dalje. Od takrat naprej bo možno ponovno naročanje. Pacienti, ki so bili obravnavani na vstopnih točkah oziroma so bili v času zaprtja ambulant naročeni, imajo prednost pri naročanju in jih bomo poklicali, da se dogovorimo za nov termin. V kolikor vas do konca meseca maja ne pokličemo, prosimo pokličite osebnega zobozdravnika.
 1. Obravnava bo možna samo po predhodnem naročanju po telefonu ali e-mailu.
 1. Pacienti, ki so ali bi lahko bili okuženi, bodo po predhodnem pogovoru z izbranim zobozdravnikom obravnavani na vstopnih točkah.
 1. V primeru nujnih zobozdravstvenih težav pokličite:
  – od ponedeljka do petka svojega osebnega zobozdravnika v njegovem delovnem času oz. na 01/200 74 40, če pri nas še nimate izbranega osebnega zobozdravnika
  – med vikendom na tel. številko 01/ 300 96 68.
 2. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.

 

GINEKOLOŠKE AMBULANTE

 1. Vse zdravstvene storitve se izvajajo enako kot pred epidemijo, kar pomeni, da ambulanta deluje nespremenjejno. V kolikor bo sprememba, vas bomo o tem dovolj hitro obvestili.
 2. V zdravstveni dom vstopajte samo če ste naročeni. V kolikor imate težave, pred tem pokličite ali napišite elektronsko sporočilo. Naprošamo vas, da se držite ure pregleda.
 3. V času epidemije vso naročanje (prvi pregled, PAP brisi, prvi pregled v nosečnosti, težave) poteka preko telefona ali preko elektronske pošte.
 4. Če vam je potekel recept za kontracepcijo, nam pošljite elektronsko pošto z imenom in priimkom, datumom rojstva, prvim dnevom zadnje menstruacije in vsaj eno meritev krvnega pritiska (lahko si pomerite doma/pri sorodnikih ali v lekarni). V kolikor nam pošljete meritev krvnega pritiska, vam bo zdravnik predpisal kontracepcijo za celo leto.

 

 

LABORATORIJ

Pacienti lahko oddajo kri /urin za laboratorijsko preiskav le po predhodnem naročilu zdravnika. Prosimo, da se držite ur prihoda v laboratorij, kot vam je bilo naročeno.

 

PSIHIATRIČNA AMBULANTA

Pacienti lahko pogovor z zdravnikom opravijo preko telefona ali videokonference.
Obisk v ambulanti je možen le za naročene paciente.
Administrativne storitve (recepti, napotnice) se opravljajo po telefonu in elektronski pošti.

Predvidoma do nadaljnjega ne bomo izvajali skupinskih psihoterapij.

 

KLINIČNOPSIHOLOŠKI AMBULANTI

Kliničnopsihološki ambulanti delujeta po rednem urniku. Obravnave (kliničnopsihološki pregledi ter svetovalne in psihoterapevtske obravnave) potekajo po predhodnem naročanju, tako kot do sedaj, deloma v ambulanti, deloma na daljavo po telekomunikacijskih poteh – glede na individualni dogovor.