Delovanje Zdravstvenega doma za študente spremenjeno

Z namenom preprečevanja in širjenja okužbe s koronavirusom vsem pacientom ZDŠ sporočamo, da bo s 16.3.2020 delovanje zdravstvenega doma spremenjeno.

  1. Vstop v zdravstveni dom je mogoč samo na glavnem vhodu in pod nadzorom zdravstvenega delavca. Vstop omogočamo le predhodno naročenim pacientom, ki so ob naročanju ustrezno triažirani in usmerjeni.
  2. Vsi akutno oboleli pacienti morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za termin pregleda in nadaljnjo obravnavo. Prosimo vas, da nas preko e-pošte in telefona kontaktirate le za NAJNUJNEJŠE zdravstvene težave. Vse ostale ne nujne zadeve bomo obravnavali, ko se bo stanje glede koronavirusa umirilo. V splošnih oziroma družinskih ambulantah je OBVEZNO telefonsko naročanje. Spletno naročanje do nadaljnjega ni mogoče.
  3. Prenehali smo izvajati vse preventivne zdravstvene storitve: sistematski pregledi, cepljenja, program ZORA,…
  4. Ustavljeno je redno delo v zobnih ambulantah. Za nujne primere smo od ponedeljka do petka dosegljivi na telefonski številki  01/ 200 74 40, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa pokličite na 01/ 300 96 68. Nujna zobozdravstvena stanja bodo obravnavana v za to določenih ambulantah ZD Ljubljana.
  5. V ginekološki ambulanti smo dosegljivi le v dopoldanskem ordinacijskem času  (telefonsko in elektronska pošta). Pri zdravih osebah izvajamo nujne ginekološke preglede (po predhodnem posvetu z ginekologom) in preventivne preglede nosečnic. Paciente bomo sprejemali le po predhodnem naročilu (telefonski posvet ali elektronska pošta). V primeru hujših nujnih težav in težav v nosečnosti se obrnite na  NUJNO telefonsko številko UKC Ljubljana 01 522 9393.
  6. Psihoterapevtske skupine odpadejo.
  7. Ambulanta v študentskem naselju je do nadaljnjega zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4.
  8. Do nadaljnjega zdravstveni dom ob petkih dela do 14.00 ure.

Vse paciente v trenutni situaciji vljudno prosimo, da spremljajo novice in navodila, ki jih bomo sproti objavljali na naši spletni strani: www.zdstudenti.si.

Hvala za razumevanje!