Navodila za paciente v času Covid-19

POMEMBNO:

1. Vsi pacienti s prehladnimi znaki morate obvezno poklicati svojega osebnega zdravnika in se dogovoriti za nadaljnjo obravnavo.

2. Pregled pri osebnem zdravniku je možen samo na podlagi predhodnega naročanja in posveta z medicinskim osebjem (po telefonu ali e-pošti). Osebni zdravnik bo glede na vaše zdravstvene težave tudi strokovno presodil o načinu obravnave, ki je potrebna. Ob enem obisku se obravnava le ena zdravstvena težava. Spletno naročanje preko aplikacije “doZdravnika” do nadaljnjega ni mogoče.

3. Z ambulanto družinske medicine lahko komunicirate preko:

 •  telefona – telefonske klice in e-pošto sprejemamo do 12. ure v dopoldanski izmeni oziroma do 18. ure v popoldanski izmeni.
 • aplikacije »DoZdravnika«: https://dozdravnika.si/predstavitev/
  Aplikacija “DoZdravnika.si” omogoča:

  • naročanje zdravil iz stalne terapije
  • naročanje napotnic
  • urejanje bolniških staležev

Pred prvo uporabo je potrebna registracija v aplikacijo “DoZdravnika.si”, da si pridobite uporabniški račun. Nato je potrebna verifikacija s strani Zdravstvenega doma za študente. Ta poteka tako, da na elektronski naslov ambulante vašega izbranega zdravnika pošljete zahtevo za verifikacijo vašega uporabniškega računa. V ambulanti bodo opravili postopek verifikacije. Ob naslednji prijavi v aplikacijo doZdravnika.si boste že lahko uporabljali storitve aplikacije.

 • elektronske pošte. Elektronska pošta je namenjena IZKLJUČNO:
  • Naročanju na obisk v ambulanti
  • Verifikaciji uporabniškega računa v aplikaciji »doZdravnika«
  • Posredovanju zdravniške dokumentacije v ambulante medicine dela, …
  • Pošiljanju izvidov specialistov

Elektronska pošta NI namenjena reševanju zdravstvenih težav. Vljudno naprošamo, da na ta elektronski naslov ne pošiljate sporočil z vsebino kot je sporočanje bolezenskih znakov/simptomov, prošnje po zdravstvenem nasvetu, vprašanja o zdravljenju,..

 

4. Zaradi prerazporeditve naših zdravnic v preventivno ambulanto in na druga delovna mesta zaradi COVID situacije posamezna zdravnica ne bo dosegljiva v ambulanti vsak dan. Bolnike prosimo za razumevanje in racionalnost pri naročanju zdravstvenih storitev.

5. Napotnice za kontrolne preglede niso več potrebne. Specialist podaljša veljavnost napotnice glede na nadaljnje potrebe.

6. Za termin cepljenja proti klopnem meningoencefalitisu (ZZZS ali samoplačniško) se dogovorite v ambulanti svojega osebnega zdravnika.

7.Ambulanta v Študentskem naselju je zaprta. Zdravnica Olga Lonec Pogačar, dr.med.spec. dela na Aškerčevi cesti 4 po svojem urniku.

8. Ambulante ob petkih delajo samo v dopoldanskem ordinacijskem času.