Cepljenje proti sezonski gripi 2019/2020

Obveščamo vas, da bomo  v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani
dne 24.10.2019 pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi.

Cepljenje proti sezonski gripi se priporoča vsem prebivalcem, še zlasti ogroženim skupinam. To so starejše osebe, kronični bolniki (kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni, sladkorna bolezen, nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov), nosečnice (ne glede na trajanje nosečnosti), ekstremno debeli (ITM ≥ 40), osebe z imunsko pomanjkljivostjo in njihovi družinski člani, majhni otroci in njihovi družinski člani, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebno to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe.

Cena cepljenja za samoplačnike je 14 EUR. Za kronične bolnike, starejše od 65 let, nosečnice ter ekstremno debele (ITM  40) stroške cepljenja proti gripi v celoti krije obvezno zdravstveno zavarovanje.


PROSIMO VAS, DA SE NA CEPLJENJE PREDHODNO NAROČITE PRI SESTRI VAŠEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA!

Hkrati s cepljenjem proti gripi je pri starejših osebah in kroničnih bolnikih priporočljivo opraviti tudi cepljenje proti pnevmokoknim okužbam. Namen tega cepljenja je zaščititi starejše osebe in bolnike s kroničnimi obolenji in stanji, pri katerih obstaja večje tveganje za invazivni potek pnevmokokne okužbe. Tudi to cepljenje lahko samoplačniško opravite v našem zdravstvenem domu po predhodnem naročilu.