Cepljenje proti sezonski gripi v ZDŠ

Obveščamo vas, da v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani dne 16.10.2023 pričnemo s cepljenjem proti sezonski gripi.

Cepljenje priporočamo vsem prebivalcem, ki želijo sebe in svoje bližnje zaščititi pred boleznijo, še zlasti skupinam z večjim tveganjem za težek potek bolezni. Tudi letos je cepljenje proti gripi brezplačno za vse z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem.


Za naročilo na cepljenje kliknite tukaj:

ali poskenirajte QR kodo:

 


Na cepljenje pridite zdravi in točno ob uri termina, cepljenje izvajamo v cepilni ambulanti, ki se nahaja v kleti zdravstvenega doma. S seboj potrebujete zdravstveno izkaznico. 

Cepljenje proti gripi še posebej priporočamo:

  • starejšim od 65 let,
  • kroničnim bolnikom in njihovim družinskim članom,
  • osebam, ki imajo izrazito povečano telesno težo (ITM ≥40; pri otrocih ITM ≥ 95 percentil glede na starost in spol),
  • majhnim otrokom (od 6 do 23 mesecev starosti) in njihovim družinskim članom,
  • nosečnicam in njihovim družinskim članom,
  • zdravstvenim delavcem in sodelavcem ter zaposlenim v domovih starejših občanov, ki so pri svojem delu izpostavljeni nevarnosti okužbe ali pa lahko pri svojem delu okužbo prenesejo na druge osebe,
  • drugim delavcem v nujnih službah, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti.

 

Cepljenje proti pnevmokoknim okužbam

Pri starejših osebah in kroničnih bolnikih je hkrati s cepljenjem proti gripi priporočljivo opraviti tudi cepljenje proti pnevmokoknim okužbam. Namen tega cepljenja je zaščititi starejše osebe in bolnike s kroničnimi obolenji in stanji, pri katerih obstaja večje tveganje za invazivni potek pnevmokokne okužbe (okužba krvi, sepsa, meningitis, pljučnica).. Cepljenje proti pnevmokoknim okužbam je brezplačno za vse nad 65 let z urejenim zdravstvenim zavarovanjem.