Petek 22 Februar 2019

Cepljenje proti gripi v sezoni 2018/19

 

Obveščamo vas, da bomo  v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani dne 1.10.2018 pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi.


Cepljenje proti sezonski gripi se priporoča vsem prebivalcem, še zlasti ogroženim skupinam. To so starejše osebe, kronični bolniki (kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni, sladkorna bolezen, nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov), nosečnice (ne glede na trajanje nosečnosti), ekstremno debeli (ITM  40), osebe z imunsko pomanjkljivostjo in njihovi družinski člani, majhni otroci in njihovi družinski člani, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebno to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe.

Cena cepljenja za samoplačnike je 14 EUR. Za kronične bolnike, starejše od 65 let, nosečnice ter ekstremno debele (ITM  40) je cena 7 EUR.


PROSIMO VAS, DA SE NA CEPLJENJE PREDHODNO NAROČITE PRI SESTRI VAŠEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA!


Hkrati s cepljenjem proti gripi je pri starejših osebah in kroničnih bolnikih priporočljivo opraviti tudi cepljenje proti pnevmokoknim okužbam. Namen tega cepljenja je zaščititi starejše osebe in bolnike s kroničnimi obolenji in stanji, pri katerih obstaja večje tveganje za invazivni potek pnevmokokne okužbe. Tudi to cepljenje lahko samoplačniško opravite v našem zdravstvenem domu po predhodnem naročilu.Indeks telesne teže
Vaše idealna teža je med: