Torek 12 December 2017

Cepljenje proti gripi v sezoni 2017/18

 

Obveščamo vas, da bomo  v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani
dne 16.10.2017 pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi.


Cepljenje proti sezonski gripi se priporoča vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki (kronične bolezni obtočil, dihal, sečil, jeter, metabolne bolezni, sladkorna bolezen, nekatere živčno-mišične in vezivne bolezni, maligna obolenja, nekatere bolezni krvi in krvotvornih organov), osebe z imunsko pomanjkljivostjo in njihovi družinski člani, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice (ne glede na trajanje nosečnosti), posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje. Cepljenje je priporočljivo tudi za osebe, ki so pri svojem delu izpostavljene nevarnosti okužbe ali pri delu lahko prenesejo okužbo na druge osebe, še posebno to velja za zdravstvene delavce in sodelavce ter druge nujne službe.

Cena cepljenja za samoplačnike je 14 EUR, za vse kronične bolnike, vse starejše od 65 let ter nosečnice pa je cena 7 EUR.


PROSIMO VAS, DA SE NA CEPLJENJE PREDHODNO NAROČITE PRI SESTRI VAŠEGA IZBRANEGA ZDRAVNIKA!


Hkrati s cepljenjem proti gripi je pri starejših osebah in kroničnih bolnikih priporočljivo opraviti tudi cepljenje proti pnevmokoknim okužbam. Namen tega cepljenja je zaščititi starejše osebe in bolnike s kroničnimi obolenji in stanji, pri katerih obstaja večje tveganje za invazivni potek pnevmokokne okužbe. Tudi to cepljenje lahko samoplačniško opravite v našem zdravstvenem domu po predhodnem naročilu.